Herken je één van de volgende dingen:

 • Je hebt te weinig energie om zaken aan te pakken;
 • Je sukkelt van het ene naar het andere lichamelijke ongemak;
 • Je hebt klachten die steeds terug blijven komen;
 • Je wil in deze tijd van dreigende Corona besmetting zorgen voor meer weerstand;
 • Je wil gezonder gaan leven.
 • Dan kan ik vast wat voor je betekenen.
  Als natuurgericht therapeut werk ik volgens een holistische aanpak. Dat wil zeggen dat ik naar de gehele mens kijk en niet alleen naar het stukje waar je last van hebt of dat wat het niet goed doet.
  Om je te kunnen helpen ben ik geschoold in verschillende werkvormen.
  Op deze website vertel ik iets over mijzelf, mijn werkvormen en geef ik wat praktische informatie.
  Ben je, na het lezen van deze site, geïnteresseerd geraakt dan bied ik je een intakeconsult met een korte behandeling aan voor €25. Dan kunnen we kennismaken en kun jij zien of het je wat lijkt.
  Ik hoop je snel te spreken.

  Robert Meiling


  Natuurgeneeskundige Therapie

  De natuurgeneeskunde kijkt bij het behandelen van een klacht naar de totale mens. Zowel het fysieke, het mentale als het emotionele aspect worden daarbij betrokken. Lichamelijke klachten kunnen laten zien dat de geest in disbalans is en andersom zijn geestelijke klachten te koppelen aan het lichaam. Natuurgeneeskunde hanteert daarmee dus een holistische benadering bij de aanpak van problemen.

  Het lichaam en de geest hebben een enorm zelfgenezend vermogen. De basis van de natuurgeneeskunde is dat het zelfgenezend vermogen van het eigen lichaam wordt geactiveerd om genezing dan wel evenwicht te bereiken en te behouden.

  Om de balans in lichaam en geest te herstellen maak ik onder andere gebruik van de elementenleer uit de traditionele Chinese geneeskunst (TCM). Daarnaast werk ik o.a. met ademhalingsoefeningen, chakra balancing, op jouw constitutie afgestemde voedingsadviezen, energetische massages en op aanvraag reiki-behandelingen.

  Natuurgeneeskundige therapie moet gezien worden als complementaire, dus aanvullende geneeskunde. Daarbij is de behandelkeuze afhankelijk van de algehele conditie en het stadium van de klachten.

  Ik werk volgens de 5 natuurgerichte principes.


  Tarieven

  Intake en eerste behandeling
  €75.00
  Ongeveer 1,5 uur
  Behandeling
  €75.00
  prijs per uur
  Energetische massage
  €75.00
  1 UUR

  Contact

  voor een vrijblijvende afspraak of meer informatie

  +31 (0)6 54 23 26 13
  Ansfriduslaan 9, 3833 BG Leusden

   Vijf natuurgerichte principes

   Door te werken volgens de vijf natuurgerichte principes zorgt een therapeut ervoor dat hij zijn cliënt op een holistische wijze benadert.

   De behandelingen door een BATC therapeut vinden hun basis in de vijf natuurgerichte principes. Deze principes komen voort uit een aantal natuurlijke wetmatigheden. Om gezond te zijn en te blijven dienen elk van deze principes in evenwicht te zijn, ook in hun onderlinge samenhang. De vijf principes zijn niet los van elkaar te zien, ze zijn ook onderling afhankelijk van elkaar. Zij zijn als een vlechtwerk en beïnvloeden elkaar. Een voorbeeld is dat wanneer iemand niet voldoende goede voeding tot zich neemt de energiehuishouding niet optimaal zal zijn. Wanneer iemand veel piekert zal dit het lichaam ook energie kosten. Er dient dus naar alle vijf de principes en hun onderlinge samenhang te worden gekeken. Hieronder kunt je, in de juiste volgorde weergegeven, een beknopte uitleg vinden over de vijf natuurgerichte principes volgens BATC.

   1. Energie

   Alles in en om ons heen bestaat uit energie. De energiestromen in ons en om ons heen zijn noodzakelijk om te kunnen functioneren. Indien een blokkade de energiestroom afsluit, kunnen emotionele en fysieke klachten ontstaan. Het heeft daarom prioriteit om de geblokkeerde energie weer in beweging te brengen en/of energie toe te voeren. Zonder energie kan er namelijk geen genezing plaatsvinden. Middels energetisch massage en reiki werk ik direct in op de energiebanen en het vrijmaken daarvan.

   2. Prikkeloverdracht

   De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Het zenuwstelsel is één van deze lagen en wordt ook wel het communicatienetwerk van het lichaam genoemd. Via de hersenen wordt er namelijk door overdracht van impulsen (prikkels) gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Als deze prikkeloverdracht goed functioneert, worden de signalen aan alle delen van het lichaam duidelijk doorgegeven en kunnen energieblokkades worden opgespoord. Zonder een goede geleiding kunnen functies van het menselijk lichaam stagneren. Massage en reiki zijn zeer effectief in het bevorderen van een vrije overdracht van impulsen.

   3. Drainage

   In deze hectische maatschappij wordt ons lichaam regelmatig belast met gifstoffen en er is veel energie nodig om deze gifstoffen af te voeren. Niet afgevoerde gifstoffen kunnen invloed hebben op het communicatienetwerk van het lichaam waardoor het genezingsproces vertraagd wordt. Het is daarom van belang om onszelf regelmatig te reinigen van deze stoffelijke ballast.

   4. Voeding

   Een goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Deze onjuiste voeding kan bestaan uit simpelweg ongezonde voeding, maar ook uit voeding die wellicht voor veel mensen gezond is maar niet voor jou. Ieder lichaam is anders en ieder lichaam heeft zijn eigen voorkeuren.    5. Psyche

   Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Als laatste stap is het dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe deze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden. Hiervoor heb ik diverse werkvormen tot mijn beschikking.