Natuurgeneeskundige Therapie

De natuurgeneeskunde kijkt bij het behandelen van een klacht naar de totale mens. Zowel het fysieke, het mentale als het emotionele aspect worden daarbij betrokken. Lichamelijke klachten kunnen laten zien dat de geest in disbalans is en andersom zijn geestelijke klachten te koppelen aan het lichaam. Natuurgeneeskunde hanteert daarmee dus een holistische benadering bij de aanpak van problemen.

Het lichaam en de geest hebben een enorm zelfgenezend vermogen. De basis van de natuurgeneeskunde is dat het zelfgenezend vermogen van het eigen lichaam wordt geactiveerd om genezing dan wel evenwicht te bereiken en te behouden.

Om de balans in lichaam en geest te herstellen maak ik onder andere gebruik van de elementenleer uit de traditionele Chinese geneeskunst (TCM). Daarnaast werk ik o.a. met reiki, ademhalingsoefeningen, chakra balancing en energetische massages.

Natuurgeneeskundige therapie kan reguliere behandelingen aanvullen afhankelijk van de behandelkeuze, de algehele conditie en het stadium van de klachten.

Ik werk volgens de 5 natuurgerichte principes.


Vijf natuurgerichte principes

Door te werken volgens de vijf natuurgerichte principes zorgt een therapeut ervoor dat hij zijn cliënt op een holistische wijze benadert.

De diagnose en behandelmethode worden pas vastgesteld als ieder van deze vijf principes in onderstaande volgorde zijn doorlopen. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat energie de basis is voor het functioneren van het menselijk lichaam. Zonder energie, kunnen de overige vier principes niet functioneren. Voor alle principes geldt een duidelijke prioriteitsrangschikking; een principe kan niet functioneren indien de werking van het voorgaande principe niet optimaal is.

1. Energie

Alles in en om ons heen bestaat uit energie. De energiestromen in ons en om ons heen zijn noodzakelijk om te kunnen functioneren. Indien een blokkade de energiestroom afsluit, kunnen emotionele en fysieke klachten ontstaan. Het heeft daarom prioriteit om de geblokkeerde energie weer in beweging te brengen en/of energie toe te voeren. Zonder energie kan er namelijk geen genezing plaatsvinden. Middels energetisch massage en reiki werk ik direct in op de energiebanen en het vrijmaken daarvan.

2. Prikkeloverdracht

De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Het zenuwstelsel is één van deze lagen en wordt ook wel het communicatienetwerk van het lichaam genoemd. Via de hersenen wordt er namelijk door overdracht van impulsen (prikkels) gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Als deze prikkeloverdracht goed functioneert, worden de signalen aan alle delen van het lichaam duidelijk doorgegeven en kunnen energieblokkades worden opgespoord. Zonder een goede geleiding kunnen functies van het menselijk lichaam stagneren. Massage en reiki zijn zeer effectief in het bevorderen van een vrije overdracht van impulsen.

3. Drainage

In deze hectische maatschappij wordt ons lichaam regelmatig belast met gifstoffen en er is veel energie nodig om deze gifstoffen af te voeren. Niet afgevoerde gifstoffen kunnen invloed hebben op het communicatienetwerk van het lichaam waardoor het genezingsproces vertraagd wordt. Het is daarom van belang om onszelf regelmatig te reinigen van deze stoffelijke ballast.

4. Voeding

Een goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Deze onjuiste voeding kan bestaan uit simpelweg ongezonde voeding, maar ook uit voeding die wellicht voor veel mensen gezond is maar niet voor jou. Ieder lichaam is anders en ieder lichaam heeft zijn eigen voorkeuren. 5. Psyche

Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Als laatste stap is het dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe deze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden. Hiervoor heb ik diverse werkvormen tot mijn beschikking.

Tarieven

Intake en eerste behandeling
€75.00
Ongeveer 1,5 uur
Behandeling
€75.00
prijs per uur
Energetische massage
€75.00
1 UUR

Robert Meiling

Holistisch therapeut

“Ik vind het een privilege om mensen te mogen behandelen.”

Ik ben geboren en getogen in Amersfoort en heb andragologie gestudeerd in Groningen. Ik wilde graag met mensen werken, maar ben vanwege de slechte arbeidsmarkt in die tijd in de IT beland. Dat werk doe ik nu al 31 jaar en met heel veel plezier. Ik ben de biologische vader van 4 en de bonusvader van 2 kinderen. Van deze 6 woont er nog 1 thuis bij mij en mijn vrouw Annemiek in Leusden.

 

Ik ben nu in een nieuwe fase van mijn leven beland en ik heb mezelf omgeschoold tot natuurgeneeskundige therapeut.

Zo’n 15 jaar geleden ben ik in contact gekomen met Reiki volgens de traditie van de The Usui System of Reiki Healing. Ik heb enkele opleidingen gevolgd en heb reiki regelmatig toegepast binnen een kleine kring. Nadat ik drie jaar geleden in een burn-out terecht was gekomen heb ik besloten het roer om te gooien en mij om te scholen tot natuurgeneeskundig therapeut bij Healing Space in Amersfoort.

Ik vind het een privilege om mensen te mogen behandelen. Het is in deze wereld niet vanzelfsprekend dat men hulp vraagt. We moeten het immers allemaal zelf kunnen oplossen.

Doordat ik met je aan het werk ga, wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam, dat we allemaal van nature hebben, weer geactiveerd. De mens is veel sterker en krachtiger dan we vaak denken. Ik wil mijn eigen spiritualiteit en energie inzetten voor de wereld. Dat wat ik kan bijdragen, dat wil ik geven.

In mijn vrije tijd houd ik er van om te koken, te lezen, te fietsen en ik maak graag muziek door gitaar te spelen en te zingen in een kamerkoor.

Ik hoop je te ontmoeten tijdens een van de behandelingen bij Yumeni.

Robert Meiling

"Dat wat ik kan bijdragen, dat wil ik geven"

Contact

voor een vrijblijvende afspraak of meer informatie

+31 (0)6 54 23 26 13
Ansfriduslaan 9, 3833 BG Leusden